Sähkö-Rauma mukana Posivan taloteknisissä töissä

Posiva on solminut merkittävän taloteknisiä töitä koskevan sopimuksen Hartelan, Ilmastointi Salmisen, Vesi-Vasan ja Sähkö-Rauman muodostaman työyhteenliittymän kanssa. Elokuun lopussa tehdystä sopimuksesta käynnistyy vilkas hankintojen syksy.

Vuoden 2019 kesällä tehtyyn rakennus- ja talotekniseen sopimukseen työyhteenliittymän kanssa sisältyi optio jäljellä oleville taloteknisille asennuksille, ja tämän option Posiva nyt lunasti. Allekirjoitettu sopimus on jälkimmäinen osa tätä kokonaisuutta, jossa loppusijoitustilojen talotekniikat saadaan valmiiksi.

“Sopimuslaajuuteen kuuluvat talotekniset asennukset laajentavat järjestelmiä muun muassa yhteistoimintakokeen ja ensimmäisen loppusijoitustunnelin alueille. Asennusten on määrä valmistua vaiheittain siten, että yhteistoimintakokeen aikana alueen järjestelmät ovat käyttöön otettuja,” Posivan ohjelmapäällikkö Kimmo Kemppainen kertoo.

Posivan tämän vuoden tavoitteena on solmia parikymmentä sopimusta, ja niistä on nyt tehty vajaa puolet. Syksylle on useita hankintoja tehtävänä, mutta samalla Posivan hankintapäällikön Jussi Näverin huomio siirtyy tulevien sopimusten teon lisäksi jo aiemmin allekirjoitettuihin sopimuksiin.

Seuraavat 12 kuukautta ovat todella merkittäviä uusien sopimusten näkökulmasta, jotta saamme viimeiset isot hankinnat maaliin, mutta samaan aikaan meillä on kasassa jo iso nippu sopimuksia. Tämä johtaa siihen, että meidän on keskityttävä enemmän ja enemmän uusien sopimusten luonnin lisäksi jo tehtyjen hallintaan, Näveri kertoo.

Korona on tuonut muutoksen tuulia myös hankintoihin. Vaikutukset ovat vielä jääneet maltillisiksi, mutta tilanteen pitkittyessä haasteita voi olla edessä. Erityisesti niiden hankintojen kohdalla, joissa yhteistyökumppania ei löydy Suomen sisältä.

Meneillään olevat neuvottelut saatiin todella hyvin päätökseen, jopa nopeammin kuin ilman koronaa. Neuvotteluiden loppuun saattaminen etukäteen tuttujen toimittajien kanssa ei niinkään ole vaikeaa, mutta haasteita tulee täysin uusien, erityisesti kansainvälisten toimittajien kanssa. Posivalla on toimittajaverkkoa ympäri maailman, joten pandemian tilanne maailmalla, ei vain Suomessa, voi vaikuttaa hankintojen etenemiseen, Näveri taustoittaa. Taloteknisten töiden sopimuksen lisäksi kesällä on tehty kaksi muutakin sopimusta. Kesäkuussa solmittiin kapselointilaitoksen talotekniikkaan liittyvä sopimus Ilmastointi Salmisen kanssa. Se kattaa kapselointilaitokseen turvallisuusluokitellut ilmanvaihtojärjestelmät. Toinen sopimuskokonaisuus koskee loppusijoituslaitoksen ja kapselointilaitoksen palovesilinjaston pumppaamoa sekä säiliöitä.

en_USEnglish